U13 sejrer i kvalkamp om oprykning til Liga 2

image
Carsten Kyndal
26. november 2019 kl. 06:00

Søndag den 10. november spillede Erritsøs U13 drenge deres sidste kamp i Liga 2B mod Tarup/Paarup IF. Holdet lå inden kampen på 1. pladsen i puljen, og kun med et nederlag på 8 mål ville 1. pladsen glide holdet af hænde. Efter en rigtig dårlig kamp, som drengene tabte 5-1, var 1. pladsen i puljen dog i hus. Holdet var derfor kvalificeret til at spille kvalifikationskampe om en af de to tilbageværende pladser i liga 2. Trods 1. pladsen, så viste sidste kamp at drengene ikke kunne gå på vandet. Forældre og trænere var også lidt afdæmpet i forhold til forventningerne til kvalifikationskampene. Holdet skulle, som den 7. bedste puljevinder ud af 8 puljevindere, spille 2 kvalifikationskampe, som begge skulle vindes for at rykke op i liga 2.

Første kamp blev spillet på neutral grund i Hammel mod Nordjyderne Svenstrup-Godthåb IF, som kun havde tabt en kamp i deres pulje. Efter en rigtig god kamp i Hammel, så kunne drengene drage hjem til Erritsø med en sikker 3-0 sejr. Nu ventede kun en finalekamp mod Varde IF, som endnu ikke har sat point til i Liga 2b. Kampen mod Varde skulle spilles på kunstgræsbanen i Rødding. Selvom Varde ikke havde tabt en kamp så troede drengene og trænerne på sejr. Kampen startede meget lige, men stille og roligt overtog Erritsø spillet og helt fortjent kom vi foran 1-0 på et godt gennemspillet mål. Erritsø var tættere på 2-0 i første halvleg, end Varde på en udligning, efter et skud på stolpen. Stillingen ved pausen var derfor 1-0. 2. halvleg startede for fuld skrue og efter 20 minutters spil var Erritsø foran med 3-0 efter et kludemål, hvor bolden lige sneg sig over mållinjen, samt et godt gennemspillet mål, hvor der blev scoret efter 5 førstegangsafleveringer. Varde IF gik nu efter alt eller intet taktikken, og skød på alt hvad der rørte sig. Det gav resultat, og med to langskudsmål i de sidste 10 minutter, skabte de lige pludselig spænding om resultatet. Efter en meget hektisk afslutning, kunne drengene dog kaste sig i armene på hinanden og juble over en helt fortjent oprykning til Liga 2.

Stor tak til drengenes trænere Lars Brøchner og Brian Brøchner for at overbevise drengene om at de var gode nok. Også stor tak for den store forældreopbakning, som der har været til alle drengenes kampe. Vi glæder os til at se drengene blive matchet mod nogle af de bedste U13 hold, når de efter vinterpausen stiller op i Liga 2.

2024 26. marts kl. 07:13