Menu

Information om kunstgræs ved FIC

image
Mads J. Hansen
11. januar 2021 kl. 20:20

Information om kunstgræs ved FIC

Dagspressen og andre medier melder om ny kunstgræsbane til pigefodbolden i Fredericia. Men hvem har ønsket den og på hvilket grundlag. Vi er lige som KFUM´s bestyrelse blevet godt og grundigt overrasket over denne her placering, som nu at kommunen er i gang med.

Vi er på intet tidspunkt blevet hørt ad, i forhold til om at det skulle være en mulighed for pige/dame fodboldspillerne i de klubber, der er med i Fredericia KF samarbejdet.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at vi har bestræbt os meget, de sidste år, på at få det optimale ud af vores samarbejde med de andre klubber. Lige nu, har vi aldrig haft så meget dialog imellem klubberne, siden af Erritsø valgte at træde ud af Fredericia Ungdom for nogle år tilbage. Derfor har det jo været glædeligt at vi kunne bakke op om samme projekt, i forhold til pigesiden.

Dem der siger at vi ikke vil noget for pigesiden i Erritsø, burde absolut som minimum sætte sig lidt ind i tingene. Vi er netop i gang med at få opført nye klubfaciliteter på Snaremosevej igen. Der, hvor vores kunstgræsbane ligger. For der er noget langt, i forhold til at kunne benytte toilet faciliteter, når de træner på kunstgræsbanen. Tilmed ville vi ikke nøjes med de 2 toiletter som der kunne bevilges, men vi har valgt at udvide klublokalerne til over dobbelt størrelse, for at vise at vi satser på fodbolden i Erritsø også.

Derfor må vi også ryste endnu mere på hovedet, når der fra kommunens side er besluttet at donere en kunstgræsbane primært til pigerne, så de kan få bedre faciliteter og muligheder. Og samtidig vil give penge til nye faciliteter hos EGIF Fodbold i Erritsø.

Vi har dog i nogle år ikke været væsentlig repræsenteret i styregruppen, til trods vi har efterspurgt en repræsentant - både blandt klubpersoner, forældre osv. Vi har haft det punkt oppe og vende adskillige gang i både bestyrelsen og vores såkaldte aktivitetsudvalg – Som er vores styregruppe for børn og unge i vores afdeling. Jeg har dog også deltaget i de Fredericia KF møder som vi har været indkaldt til - Så i den tro, har vi jo håbet på det gik som det skulle. Vi er ikke blevet bekendt med at de ville have mere kunstgræsbane tid, da alle de pigehold der træner i EGIF, får tid på banen pt.

Så igen – Hvorfor anlægge en kunstgræsbane mere?

Jeg vil om nogen virkelig gerne det bedste for pigefodbolden i Fredericia. Men er det, det rigtige at flytte alle pigespillere væk fra breddeklubberne? Hvem gavner det mest for? Jeg har tidligere udtalt, at vi gerne ser Fredericia KF forsætte i det ”setup” op, som det pt. kører nu. Det er et stort plus, at vi har pigefodbold spillere i vores klub. Det giver samhørighed og pigerne komme jo og kigger på drengenes kampe og også omvendt.

Til sidste vil jeg bare fortælle at vi blev indkaldt til et møde i FIC, for snart 5 uger siden. Der var beslutningen allerede truffet for os. Det følte både David Gulløv fra Fredericia KFUM og undertegnet, at beslutningen var truffet.

Vi mener ikke på noget tidspunkt at vi er blevet hørt i denne her sag og det er også derfor at vi nu vil have kortene på bordet og mener at man som forening i Fredericia Kommune, burde blive hørt i forhold til fremtidige planer, som har en meget stor betydning for os og vores grundlag for at drive en fodboldklub.

Med venlig hilsen

Mads J. Hansen

Formand i Erritsø GIF Fodboldafdeling

Luk